Magazin
NEODOLJIVE ĆUFTE U SOSU Ukusna večera za čitavu porodicu (VIDEO)
Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 jaje
2 kašike prezli
malo ml. paprike
ml biber
suvi začin ili so
ulje
Sos:
proceđeno ulje od ćufti
2 kašike brašna
200 ml kuvanog paradajza
300-350 ml vode
malo suvog začina
1/2 kašičice šećera
Priprema:
Mleveno meso treba još jednom samleti u nekom blenderu ili secku. Iseckati i luk crni i beli, dodati jaje, suvi začin, papriku, biber, prezle i sve lepo rukama izjednačiti. Ruke premazati uljem, pa vaditi komadiće i oblikovati male ćuftice i ređati u poslužavnik.
Pržiti poklopljene i povremeno okretati bar 30 minuta. Izvaditi na upijajuću salvetu. Ulje procediti, pa u polovinu ulja dodati brašno, pa ga pržiti da dobije krem svelu boju, sipati paradajz i vodu i mešati.
Dodati začin i šećer i mešati. Sos mora da provri. Dodavati vode toliko da sos može da bude ređi jer kada se ohladi on se zgusne.