Autor: Informer.rs

22.05.2023.

20:00

Foto: Printscreen You Tube GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Magazin

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA! Poslastica kojoj niko ne može da odoli (VIDEO)

Sastojci: 

350 ml vode 
1/2 kašičice soli 
75 g putera
230 g brašna 
3 jajeta 
1 kašičica praška za pecivo 

Za krem: 

500 ml slatke pavlake 
2-3 kašike šećera u prahu

Za fil sa višnjama:

200 ml kompota sa višnjama
3 kašike šećera
1/2 kašike skroba

Informer

Pirnces krofna

Priprema:

U šerpi pomešajte vodu, so i puter. Kuvajte dok ne proključa na srednjoj temepraturi, pa umešajte prosejano brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom. Kuvajte još nekih 4 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte testo u neku posudu, umutite, pa postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Zatim dodajte i prašak za pecivo, pa umutite.

Sipajte testo u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. Sipajte testo u pleh obložen pek papirom, sa razmakom. Treba da napravite loptice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C tačno oko 35 minuta. Prebacite testo na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi. U šerpu sipajte kompot (samo sok), pa dodajte šećer i skorb.

Mešajte i kuvajte nekih 5 minuta, pa dodajte višnje iz kompota. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i stavite u frižider na pola sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Testo presecite na pola, pa sipajte beli krem, preko fil sa višnjama, opet beli krem, pa fil sa višnjama i zatvorite. Tako radite dok ne utrošite sastojke. Pospite princes krofne šećerom u prahu.