Magazin
VRHUNSKI KUVAR OTKRIO KAKO SE PRAVE SAVRŠENE PALAČINKE Ovako ukusne još niste probali
Oliver Marlou, glavni kuvar restorana u Londonu, preporučuje da napravite smesu za palačinke jedan dan ranije i da je ostavite u frižideru preko noći, piše Mirror.
- Odmaranje smese najvažniji je korak ka ukusnim palačinkama. Ovaj postupak dopušta glutenu da se odmori. Ono što se događa preko noći je da se sav taj gluten koji ste pomešali u smesi za palačinke opusti. Smesa se tako poveća u veličini i postane vazdušasta - objašnjava kuvar.
Oliver navodi da to omogućuje da sve grudice nestanu. Isto tako, nećete previše mešati smesu, a palačinke će lakše narasti kada počnete da ih pečete.
Kuvar još kaže i da je neostavljanje smese za palačinke da odstoji često glavni razlog zašto je prva palačinka loša i treba je baciti.
Savet kuvara za odlične palačinke je i da koristite mleko i jaja koji su na sobnoj temperaturi, umesto da ih uzmete direktno iz frižidera.