Magazin
NEOBIČNA KOMBINACIJA, SJAJNOG UKUSA: Napravite piletinu sa kokosom i suvim paradajzom
Ukoliko ste ljubitelji neobičnih kombinacija i volite da isprobavate nova jela, ova piletina će vam se sigurno dopasti.
SASTOJCI:
- 500 g pilećeg filea
- po kašičica kumina, origana i mlevene paprike
- pola kašičice ljute mlevene paprike
- maslinovo ulje
- glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- veća šaka spanaća
- šolja sušenog paradajza
- 400 ml kokosovog mleka
- kašika kokosovog brašna
- so, biber
PRIPREMA:
Meso iseći na deblje šnicle, pa dobro natrljati mešavinom kumina, origana, slatke i ljute mlevene paprike, soli i bibera. U većem tiganju zagrejati kašiku-dve ulja, te pržiti na umerenoj vatri dok meso ne porumeni sa svih strana. Izvaditi i staviti na toplo, a na istoj masnoći propržiti iseckan crni i beli luk. Potom dodati paradajz, mešati minut, pa preliti kokosovim mlekom. Mešati pet minuta, vratiti meso i posuti rendanim kokosom. Krčkati još pet minuta, te poslužiti sa špagetama.