01.06.2023.

13:40

Foto: Shutterstock

Magazin

NEOBIČNA KOMBINACIJA, SJAJNOG UKUSA: Napravite piletinu sa kokosom i suvim paradajzom

Ukoliko ste ljubitelji neobičnih kombinacija i volite da isprobavate nova jela, ova piletina će vam se sigurno dopasti.

SASTOJCI:

  • 500 g pilećeg filea
  • po kašičica kumina, origana i mlevene paprike
  • pola kašičice ljute mlevene paprike
  • maslinovo ulje
  • glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • veća šaka spanaća
  • šolja sušenog paradajza
  • 400 ml kokosovog mleka
  • kašika kokosovog brašna
  • so, biber

PRIPREMA:

Meso iseći na deblje šnicle, pa dobro natrljati mešavinom kumina, origana, slatke i ljute mlevene paprike, soli i bibera. U većem tiganju zagrejati kašiku-dve ulja, te pržiti na umerenoj vatri dok meso ne porumeni sa svih strana. Izvaditi i staviti na toplo, a na istoj masnoći propržiti iseckan crni i beli luk. Potom dodati paradajz, mešati minut, pa preliti kokosovim mlekom. Mešati pet minuta, vratiti meso i posuti rendanim kokosom. Krčkati još pet minuta, te poslužiti sa špagetama.