Foto: Shutterstock
Magazin
NAJBOLJI RECEPT ZA MUSAKU Hrskava i sočna, a potrebna su vam samo 4 SASTOJKA (VIDEO)
Sastojci:
950 g krompira Informer
500 g ljubičastog luka
1 ljuta papričica
6 parčića tvrdog sira
Priprema:
Isecite na baš tanke kolutove, pa stavite u posudu, posolite i prelijte ključalom vodom. Promšejate, poklopite i ostavite 30 minuta.
Ljubičasti luk isecite na kolutove, a onda propržite u nauljenom tiganju. Dodajte sitno seckanu ljutu papričicu. Istopite puter u tiganju, pa poređajte polovinu kolutova krompira. Preko stavite sir, pa prženi luk i poravnajte.
Opet stavite sir i poređajte drugi sloj krompira. Pokrijte pek papirom i lepo ga uglavite, pa onda pržite 5 minuta. Zatim pecite musaku u rerni na 200°C oko 50 minuta pokriveno, pa skinite pek papir i pecite još 10 minuta.