Magazin
PALAČINKE SA JAGODAMA I ŠLAGOM: Ovakvo testo još niste probali, sočno, mekano i raj za nepca
Mnogi su ljubitelji palačinki, a otkrijte zašto su baš ove tako posebne:
SASTOJCI:
- dve šolje mleka
- pola šolje jogurta
- pola šolje ulja
- pola šolje šećera
- dve i po šolje brašna
- prašak za pecivo
- dva veća jajeta
- prstohvat soli
- malo maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- 250 g jagoda
PRIPREMA:
Belanca umutiti u čvrst sneg sa šećerom, pa dodati žumanca i dobro izmiksati. Potom umešati mleko, jogurt i ulje, pa dodati brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo i malo soli. Od dobijene smese ispeći palačinke u tiganju na zagrejanom maslacu. U međuvremenu slatku pavlaku umutiti u šlag, premazati palačinke, odozgo poslagati iseckane jagode, pa odmah poslužiti.