Autor: Informer.rs

13.06.2023.

13:15

Foto: Shutterstock

Magazin

DA LI STE PROBALI POSOLJENU LUBENICU? Ukus će vas iznenaditi

Poslastičarka Nikol Veston odlučila je da ostavi po strani predrasude i da proba lubenicu u neobičnoj varijanti.

I dodala:

- So čini lubenicu slađom jer stvara slano-slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više izađe na videlo. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću jer je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća koji imaju koncentrisaniji, intenzivniji ukus. So stimuliše i proizvodnju pljuvačke, što lubenicu čini još sočnijom – objasnila je ona.

Informer

Lubenica

- Trik za uspeh je staviti vrlo malo soli, odnosno raspršiti to ravnomjerno po celom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, ubićete njenu slatkoću i moraćete da uzmete novo parče -  preneo je Baking Bites.

Nikol je objasnila i da je lubenica ukusna sa bilo kojom vrstom soli.

- Možete koristiti bilo koju vrstu soli, uključujući kuhinjsku so, ali ja više volim da koristim krupnu morsku ili košer so. Kuhinjska so se lakše posipa po lubenici, ali krupna morska so daje veći slano-slatki kontrast. Takođe, lubenica se odlično slaže sa feta sirom, ima sličan efekat – otkrila je Nikol.