Foto: Printscreen You Tube Smaczne dania
Magazin
TORTA SA BANANOM Ledena poslastica koja uspeva čak i početnicima (VIDEO)
Sastojci:
2 banane Informer
350 ml jogurta
300 g svežeg sira
100 ml vode
4 kašike šećera
2 kašike kakaoa (istopljene čokolade)
20 g želatina
1 kašika ekstrakta vanile
Priprema:
Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri nekih 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte sir, jogurt, šećer i vanilu. Štapnim mikserom sjedinite ili mikserom, dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte prosejani kakao i promešajte.
Želatin otopite na pari, pa dodajte 2 kašike smese u želatin i promešajte. Onda sipajte taj želatin u fil i dobro sjedinite.
Dodajte sitno seckane banane i promešajte. Posudu nauljite, pa obložite providnom folijom i sipajte smesu. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 4 sata ili u zamrzivač na 2. Gotovu tortu izvadite iz posude i pospite kakaom, pa služite.