Magazin
PILETINA SA POMORANDŽOM Sočna kombinacija ukusa
Piletina se marinira u smesi od pomorandžinog soka, smeđeg šećera, soja-sosa, pirinčanog sirćeta i ljute mlevene paprike. Zatim se peče u rerni sa kolutovima pomorandže i začinima kao što je majčina dušica. Evo kako možete da pripremite ovo jelo:
Sastojci:
tri pomorandže
pola šolje smeđeg šećera
četvrt šolje soja-sosa
kašika i po pirinčanog sirćeta
kašičica ljute mlevene paprike
četiri veća bataka
majčina dušica
so, biber
Priprema:
Iscediti dve pomorandže, a treću iseći na kolutove. Sok pomešati sa šećerom, soja-sosom, sirćetom i mlevenom paprikom, pa dobijenom smesom natrljati piletinu i ostaviti da se marinira u frižideru dva-tri sata. Prebaciti u podmazan pleh, posoliti i pobiberiti, začiniti majčinom dušicom, odozgo poređati kolutove pomorandže, pa peći u rerni na 200 stepeni 40-50 minuta, uz povremeno okretanje.
Prijatno!