19.06.2023.

14:30

Foto: Shutterstock

Magazin

POGAČA sa PARADAJZOM, LUKOM i MASLINKAMA Mekano testo uz božanstven ukus

Ova rustična i mirisna italijanska pogača će vas osvojiti svojim mekanim testom, obogaćenim aromom bosiljka i origana. Svaki zalogaj pruža savršenu kombinaciju slani maslina i slatkog čeri paradajza, za pravi festivalski užitak u vašem domu. Bez daljeg odlaganja, upustite se u pripremu ovog ukusnog jela.

Sastojci: 

300 g brašna
kašičica soli
dve kašike ulja
pola kesice kvasca
malo šećera
250 ml vode
maslinke
200 g žutog i crvenog čeri paradajza
bosiljak, origano
krupna morska so

Informer

Pogača sa paradajzom, lukom i maslinkama

Priprema: 

Kvasac rastvoriti u malo vode sa šećerom, pa ostaviti da proradi. U većoj posudi za mešanje sjediniti brašno, so i ulje. Dodati kvasac i ostatak vode, origano i bosiljak, pa zamesiti testo. Prekriti krpom i ostaviti da nadođe i udvostruči se. Testo potom premesiti, pa staviti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje. Odozgo utisnuti maslinke i paradajz, pa peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!