26.06.2023.

10:40

Foto: Shutterstock

Magazin

ŠAKŠUKA Bliskoistočna verzija BEĆARCA sa kobasicama

Sastojci: 

300 g roštiljske kobasice
pet čenova belog luka
pola ljute papričice
kilogram paradajza
četiri jajeta
kašičica mlevene paprike
pola kašičice mlevene ljute paprike
so, biber, ulje

Informer

Glavna zvezda ovog jela je paradajz, a tu su i ljute papričice

Priprema: 

U tiganju zagrejati malo ulja, pa propržiti sitno seckani beli luk i ljutu papričicu. Dodati kobasicu isečenu na kolutove, te pržiti nekoliko minuta. Potom ubaciti paradajz isečen na kockice, posoliti i pobiberiti, pa na umerenoj vatri krčkati još 20 minuta. Umešati slatku i ljutu mlevenu papriku, te pažljivo razbiti jaja (voditi računa da žumanca ostanu cela). Kuvati još pet minuta i poslužiti.

Prijatno!