27.06.2023.

08:30

Foto: Shutterstock

Magazin

RIŽOTO sa PARADAJZOM i DŽIGERICOM Jeftino, a vrhunski ukusno jelo

Sastojci:

300 g pileće džigerice
malo mleka
četiri veća paradajza
400 g pirinča
500 ml soka od paradajza
250 ml supe od povrća
100 g kačkavalja
tri glavice crnog luka
pet kašika ulja
kašika origana
so, bibe

Informer

Rižoto sa paradajzom i pilećom džigericom

Priprema:

Džigericu preliti mlekom, ostaviti da odstoji 20 minuta, pa je ocediti i ispržiti u tiganju na malo vrelog ulja. Paradajz oprati, te ga blanširati u kjučaloj vodi. Zatim ga odmah potopiti u ledenu vodu, pa ga oljuštiti, iseći na kocke i odstraniti semenke. U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk, pa dodati paradajz i pirinač. Promešati i krčkati na umerenoj temperaturi. Sipati polovinu supe i soka od paradajza, posoliti, pobiberiti i začiniti origanom, poklopiti i kuvati dok tečnost ne ispari. Potom sipati preostali sok i supu, te kuvati još 25 minuta uz povremeno mešanje. Umešati izrendan sir, pa poslužiti sa prženom džigericom.

Prijatno!