Foto: bakina kuhinja
Magazin
KROMPIR SPREMLJEN NA OVAJ NAČIN ĆE VAS ODUŠEVITI Uz dodatak PAVLAKE ukus će biti fantastičan (VIDEO)
Potrebno je:
600 gr krompira Informer
1 koren celera
1 struk mladog luka
2 paprika
250 gr kisele pavlake ili za kuvanje
100 ml mleka
2 jaja
100 gr rendanog kačkavalja
začin so ml biber
4 čena belog luka
Priprema:
Iseći na krupnije luk i papriku pa propržiti na ulju i malo posoliti. Krompir i celep iseći na krugove, dodati začin i ml. biber ulje i sve izjednačiti.
Izmutiti pavlaku jaja i mleko, pa dodati rendan kačkavalj i izdrobljen beli luk.
Pola krompira ređati u podmazan pleh, pa istresti pržen luk i papriku. Odozgo poređati drugu polovinu krompira.
Preliti sa kiselom pavlakom i kačakavaljom. Peći na 220 stepeni 50 - 60 minuta.