Magazin
Isprobajte najbolji recept za teleću čorbu Pravi se lako i jednostavno
Ova čorba okrepljuje organizam, a priprema je prilično brza i jednostvna. Preporuka je da se meso u čorbi prvo proprži, jer će tako čorba biti ukusnija.
Sastojci:
600 g telećeg mesa
1 crni luk
2-3 kašike ulja
2 l vode
2 šargarepe
2 krompira
2-3 lista lovora
2 kašike brašna
1 kašičica slatke mlevene paprike
2 žumanceta
200 g kisele pavlake
1 veza peršuna peršun
sok od limuna
Priprema:
U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno seckani luk, a kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice.
Nakon što se i meso prodinstalo sipajte vodu, biber u zrnu, so, lovorov list, na kockice isečenu šargarepu i krompir.
Na tihoj vatri kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju.
Pomešajte brašno, slatku mlevenu papriku sa vodom i sjedintie tako da ne ostanu grudvice.
Dobijenu smesu sipajte u supu. Kuvajte dok ne provri, pa sklonite sa šporeta.
U smesu sa žumancima sipajte malo supe, a onda kada sjedinite vratite u supu.
To radite dok je vrela. Dobro promešajte i vaša čorba je gotova.