Magazin
Sutlijaš sa limunom - tradicionalna, domaća poslastica kojoj niko neće moći da odoli
Ukoliko ste ljubitelj domaćih slatkiša, ovaj sutlijaš će vam se posebno dopasti:
SASTOJCI:
-
šolja pirinča
-
dve šolje vode
-
dve šolje mleka
-
šolja šećera
-
dva žumanceta
-
rendana kora limuna
-
kašika maslaca
-
četvrt kašičice ekstrakta vanile
-
cimet
PRIPREMA:
Pirinač staviti u šerpu, naliti vodom, pa kuvati na umerenoj temperaturi dok ne nabubri i dok ne ispari višak tečnosti. Potom dodati prethodno zagrejano mleko, šećer, maslac, žumanca i rendanu koru limuna. Promešati, poklopiti, pa kuvati još 15 minuta, odnosno dok se ne dobije gusta kašasta smesa. Skloniti s vatre, dobro ohladiti u frižideru, pa posuti mlevenim cimetom i poslužiti.