03.07.2023.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Budite kao profesionalac: 10 brzih trikova za seckanje i ljuštenje voća i povrća (VIDEO)

Ne morate da budete vrhunski kulinarski stručnjak da biste s lakoćom ljuštili i seckali voće i povrće. Svako ima svoj način ili tehniku, a mi vam donosimo deset trikova pomoću kojih na najbrži način možete da iseckate namirnice.

Za ovaj trik su potrebna dva tanjira, nož i, naravno, čeri paradajz. Stavite paradajz na tanjir, pokrijte ih drugim tanjirom i samo jednim potezom isecite više čerija.

Na snimku je prikazano nekoliko načina sečenja patlidžana - horizontalno i vertikalno i kako je najlakše iseći patlidžan na kockice.

Gordon Remzi tvrdi da pri sečenju crnog luka suze izaziva koren. Zato savetuje da se ukloni tek na kraju, jer će peckanje očiju biti kraće. Osim toga, pokazao je najbrži način da se luk isecka u nekoliko poteza.

Najlakši način da isečete i ogulite avokado je da ga prvo isečete na polovine, a zatim na četvrtine, a zatim oljuštite kožu. Osim toga, otkrijte kako se avokado može oljuštiti kašikom.

Verovatno ste se više puta 'mučili' sa seckanjem paprike dok niste otkrili najlakši način za vas. Donosimo i trik kako da isečete papriku, koji neće zahtevati previše truda, prenosi 24 sata.

Sečenje jagoda nikada nije bilo lakše. Uklonite stabljiku slamkom i stavite je u sekač kuvanih jaja.

Isecite ga na polovine, a zatim na četvrtine. Nakon toga možete ga podeliti na još nekoliko delova kako biste ga lakše seckali.

Evo najlakšeg načina da isečete limun. Odsecite vrhove limuna, zatim ga prepolovite, a onda ga je lako iseći.

Uklonite koren zelene salate i uklonite nekoliko listova. Nakon toga presecite je na pola, a zatim na četvrtine. Uzmite jednu četvrtinu, pritisnite rukom i iseckajte.

U videu pogledajte nekoliko načina za sečenje krompira. Samo izaberite da li želite da ih isečete na kriške, trake, kocke ili nešto drugo.