10.07.2023.

19:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Ko bi im odoleo? Mini-pice sa gaudom i pilećom kobasicom

SASTOJCI:

Informer

Neki od sastojaka koji će vam trebati

PRIPREMA:

Kvasac i šećer razmutiti u mlakoj vodi, pa ostaviti da odstoje desetak minuta. U većoj činiji pomešati brašno, so, ulje i nadošli kvasac, sve dobro zamesiti, te ostaviti testo da odstoji na toplom i da se udvostruči. Potom ga kratko premesiti i rastanjiti oklagijom. Okruglom modlom ili čašom vaditi krugove testa i ređati na pleh obložen papirom za pečenje.

Premazati usitnjenim paradajz pelatom, te odozgo rasporediti tanko sečenu mini pileću kobasicu i rendanu gaudu. Posoliti, pobiberiti, začiniti origanom, te peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni desetak minuta. Poslužiti dok je toplo.

Prijatno!