Magazin
Probajte čizkejk sa keksom i kiselom pavlakom Osvežavajuća poslastica za vrele dane
Čizkejk ima lagani fil od kisele pavlake, a bobičasto voće ga čini posebno osvežavajućim.
Sastojci:
2 šolje zdrobljenog keksa (kao što su Graham krekeri ili digestivni keksi)
1/2 šolje neslanog putera, rastopljenog
2 šolje kisele pavlake
1 šolja granuliranog šećera
3 velika jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
Za preliv:
sveže ili zamrznuto bobičasto voće (400 grama)
Šećer u prahu za posipanje, po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 175°C. U činiji pomešajte mlevenu plazmu i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Pritisnite smesu na dno podmazanog pleha, stvarajući ravnomeran sloj.
Ovu podlogu od keksa pecite u zagrejanoj rerni deset minuta. Zatim izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi dok pripremate fil.
U činiji za mešanje pomešajte pavlaku, šećer, jaja i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne postane glatko i dobro sjedinjeno.
Na ohlađenu podlogu od keksa u kalupu sipajte fil od pavlake i ravnomerno rasporedite. Vratite pleh u rernu i pecite oko 45-50 minuta, ili dok se fil ne stegne i ivice blago porumene.
Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da se ohladi u kalupu oko deset minuta. Zatim pažljivo uklonite stranice kalupa i ostavite da se kolač potpuno ohladi na rešetki.
Dok se čizkejk hladi, u šerpici izdinstajte bobičasto voće sa pola čaše vode i dve kašike šećera. Ukrasite kolač ovim sirupom sa voćem i šećerom u prahu.
Ostavite čizkejk u frižideru najmanje nekoliko sati, ili preko noći, da se ukusi spoje i fil stegne.