Autor: Informer.rs

11.07.2023.

12:35

Foto: Shutterstock

Magazin

Probajte čizkejk sa keksom i kiselom pavlakom Osvežavajuća poslastica za vrele dane

Čizkejk ima lagani fil od kisele pavlake, a bobičasto voće ga čini posebno osvežavajućim. 

Sastojci:

2 šolje zdrobljenog keksa (kao što su Graham krekeri ili digestivni keksi)
1/2 šolje neslanog putera, rastopljenog
2 šolje kisele pavlake
1 šolja granuliranog šećera
3 velika jaja
1 kašičica ekstrakta vanile

Za preliv:

sveže ili zamrznuto bobičasto voće (400 grama)
Šećer u prahu za posipanje, po želji

Informer

Priprema:

Zagrejte rernu na 175°C. U činiji pomešajte mlevenu plazmu i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Pritisnite smesu na dno podmazanog pleha, stvarajući ravnomeran sloj.

Ovu podlogu od keksa pecite u zagrejanoj rerni deset minuta. Zatim izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi dok pripremate fil.

U činiji za mešanje pomešajte pavlaku, šećer, jaja i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne postane glatko i dobro sjedinjeno.

Na ohlađenu podlogu od keksa u kalupu sipajte fil od pavlake i ravnomerno rasporedite. Vratite pleh u rernu i pecite oko 45-50 minuta, ili dok se fil ne stegne i ivice blago porumene.

Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da se ohladi u kalupu oko deset minuta. Zatim pažljivo uklonite stranice kalupa i ostavite da se kolač potpuno ohladi na rešetki.

Dok se čizkejk hladi, u šerpici izdinstajte bobičasto voće sa pola čaše vode i dve kašike šećera. Ukrasite kolač ovim sirupom sa voćem i šećerom u prahu.

Ostavite čizkejk u frižideru najmanje nekoliko sati, ili preko noći, da se ukusi spoje i fil stegne.