Magazin
Najlepši kolač sa jabukama! Lako se pravi, a svima uspeva iz prve (VIDEO)
3 jajeta
90 g šećera
prstohvat soli
130 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za puding od jabuke:
3 jabuke
850 ml soka od jabuke
45 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
Za fil:
400 ml slatke pavlake
600 g krem sira
60 g šećera
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite, pa sipajte u posudu obloženu pek papirom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Koru ohladite, pa skinite pek papir i isecite tanak deo. Jabuke oljuštite i iseckajte, pa dodajte 750 ml soka i šećer. Kuvajte dok smesa ne krene da ključa, pa dodajte puding koji ste pomešali sa 100 ml soka. Kuvajte još 2-3 minuta, uz neprestano mešanje.
Preko kore sipajte fil sa jabukama i poravnajte, a preko sipajte slatku pavlaku umućenu sa krem sirom i šećerom. Onu koru što ste isekli dobro izblendirajte, pa pospite po ohlađenom kolaču.