24.07.2023.

07:25

Foto: Shutterstock

Magazin

Piletina sa kikiriki puterom! Rapsodija ukusa, kojoj ćete se rado vraćati

Kada se ukombinuju namirnice poput piletine i kikiriki putera, konačni rezultat ne može da ne valja.

SASTOJCI:

dve kašike ulja
osam otkoštenih pilećih karabataka
glavica crnog luka
tri čena belog luka
dve crvene paprike
malo đumbira i kari paste
100 g kikiriki putera
600 ml kokosovog mleka
so, biber, korijander

PRIPREMA:

Piletinu iseći na komade, te kratko propržiti u većem tiganju na zagrejanom ulju, da porumeni sa svih strana. Ocediti i staviti na toplo, a na istoj masnoći propržiti iseckan crni i beli luk. Dodati đumbir i kari pastu, mešati minut, pa dodati kikiriki puter i kokosovo mleko. Kad počne da ključa, vratiti meso, posoliti i pobiberiti, začiniti korijanderom, ubaciti iseckane paprike, te smanjiti vatru i lagano krčkati još 30 minuta.