Autor: Informer.rs

25.07.2023.

18:00

Foto: Printscreen You Tube Hearty food

Magazin

Neodoljivi kolač sa keksom! Voćna poslastica koju ćete obožavati (VIDEO)

Za fil: 

1 jaje
30 g šećera
250 g pavlake
15 g kukuruznog skroba
2 pomorandže 
100 g kakao keksa 
50 g mlečne čokolade 

Informer

Priprema: 

Pomešajte maline, limunov sok i šećer. Promešajte, pa sipajte vodu i dodajte skrob. Sve dobro sjedinite i kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte kiselu pavlaku i dobro sjedinite.

Dodajte skrob, lepo promešajte i kuvajte dok se ne zgunse, uz neprestano mešanje. Iscedite pomorandžu, pa umočite keks i poređajte u vatrostalnu posudu. Preko premažite beli fil, pa fil od malina i onda opet poređajte keks koji ste umočili u sok od pomorandže.

Ređajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj treba da bude beli fil. Pospite rendanom čokoladom. Stavite u kolač frižider na sat vremena.