Foto: Printscreen You Tube Hearty food
Magazin
Neodoljivi kolač sa keksom! Voćna poslastica koju ćete obožavati (VIDEO)
Za fil:
1 jaje Informer
30 g šećera
250 g pavlake
15 g kukuruznog skroba
2 pomorandže
100 g kakao keksa
50 g mlečne čokolade
Priprema:
Pomešajte maline, limunov sok i šećer. Promešajte, pa sipajte vodu i dodajte skrob. Sve dobro sjedinite i kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte kiselu pavlaku i dobro sjedinite.
Dodajte skrob, lepo promešajte i kuvajte dok se ne zgunse, uz neprestano mešanje. Iscedite pomorandžu, pa umočite keks i poređajte u vatrostalnu posudu. Preko premažite beli fil, pa fil od malina i onda opet poređajte keks koji ste umočili u sok od pomorandže.
Ređajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj treba da bude beli fil. Pospite rendanom čokoladom. Stavite u kolač frižider na sat vremena.