Magazin
Neodoljivi pileći štapići! Idealan ručak za sve ljubitelje mesa (VIDEO)
Tečni deo:
150 ml jogurta
1 jaje
1/2 kašičice sode bikarbone ili praška za pecivo
Za suve sastojke:
2 kašike gustina ili brašna
1 kašika griza
3 kašike prezli
Začin za meso:
1 kašičica suvog začina
začini za piletinu puna kašičica
malo ml bibera
ljute tucane paprike malo
3 čena belog luka izdrobljenog
1 kašika ulja
Priprema:
U činiju sipati jogurt, pa dodati jaje, sodu bikarbonu i sve izjednačiti malo žicom . U drugu činiju sipati suve začine, pa ih izmešati.
Meso iseći na štapiće, pa sipati na njega suvi začin začin za piletinu, mleveni biber, papriku tucanu, beli luk i dodati kašiku ulja i sve izjednačiti.
Meso prvo provući kroz jogurt, pa kroz suve začine i ređati u poslužavnik .
Pržiti u tiganju na tihoj vatri prvo poklopljeno, a zatim pred kraj otklopiti i zapeći lepo da porumeni.