07.08.2023.

14:15

Foto: Instagram/danyresconi

Magazin

Ovako to rade Italijani! Napravite domaće taljatele sa sjajnim paradajz sosom (VIDEO)

Nema sumnje da su Italijani najpoznatiji po spremanju testenina, bilo da su to špagete, pice ili lazanje. 

Ovaj put smo naišli na snimak jednog pravog Italijana, koji je otkrio kako se spremaju domaće taljatele.

Potrebno:

brašno 200g

2 cela jaja 

1 žumance 

ulje

so

celer, šargarepa, luk

paradajz pire 

mleveno meso

bosiljak 

Postupak:

Ispržiti seckani celer, šargarepu i luk na mnogo ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Dodajte meso i dobro propržite, zatim dodajte paradajz pire i bosiljak i kuvajte na srednje niskoj vatri 45 minuta do 1 sat.

Spremite testeninu tako što ćete pomešati brašno, jaja, žumance, ulje i so. Izmešati i mesiti dok ne postane lepa i glatka.

Ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta.

Oklagijom ili mašinom razvucite testo i isecite taljatele.

Kuvajte u ključaloj slanoj vodi i ocedite direktno u šerpu sa sosom.