Autor: Informer.rs

09.08.2023.

19:00

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Lisnate rolnice punjene sirom! Mekane i hrskave - bolje nego one iz pekare (VIDEO)

Informer

Priprema:

U vanglu staviti kvasac, šećer i malo mleka izmešati da kvasac nadođe. Dodati ostatak mleka, pavlaku ulje, brašno i so i zamesiti glatko testo. Testo treba biti srednje tvrdo. Pokriti krpom da odmori oko pola sata. 

Istresti na sto koji ste pobrašnjivili. Obraditi testo rukama i podeliti na manje litice koje na stolu malo izmesiti i staviti na kraj i pokriti da odmore oko 15 minuta. 

Sir i maslac ili margarin dobro izjednačiti. Svaku lopticu razviti na stolu što tanje u pravougaonik,  pa je premazati sirom i maslacom. Uviti u rolat i ređati u pleh.

Svaki rolat iseći na koso gore dole kao kiflice. Ostavit rolnice da porastu, pokrivene, pa premazati žumancetom i posutu susamom. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta.