Autor: Informer.rs

10.08.2023.

11:25

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Punjene paprike iz bakine kuhinje! Originalan recept koji morate da probate (VIDEO)

Informer

Priprema:

Tikvicu mladu oprati i izrendati, pa dodati kašiku ravnu suvog začina i izmešati i ostaviti 10 minuta pa ocediti .

Šargarepu izrendati, a luk iseckati i propržiti na ulju da omekša.

Dodati  sve začine i u to ubaciti jaje, griz i  feta sir  i izjednačiti lagano. Paprike oprati i izvaditi seme. Puniti nadevom i zatvarati kriškama paradajza ili listovima krompira. 

Mogu se ostaviti i odsečeni deo sa drskom i sa time zatvarati. Ređati u podmazan dublji pleh. 

Izmešati instant i brašno dodati kuvan paradajz malo ulja i 200 ml vode i sve žicom izmešati i preliti paprike. Peći na 220 stepeni pokrivene, pa pred kraj otkriti oko 40 minuta.