Foto: Shuterstock
Magazin
Isprobajte domaću šampitu! Bolja je nego u poslastičarnici
Naučite da napravite jedan od najpopularnijih kolača, čija je osnova mekani biskvit, a fil je krem od belanaca umućen sa šećerom.
Ako želite da poboljšate ukus šampite prelijte je čokoladnom glazurom ili pospite kakaom.
Sastojci:
Za koru:
8 žumanaca
8 kašika šećera
8 kašika ulja
8 kašika mleka
8 kašika brašna
1/4 kesice praška za pecivo
Za fil:
12 belanaca Informer
prstohvat soli
10 kašika šećera
500 g šećera
200 ml vode
Priprema:
Žumanca umututie sa šećerom.
Zatim dodajte mleko i ulje, pa opet sjedinite mikserom.
Sipajte brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite. Sipajte u pleh obložen pek papirom ili ga nauljite i pospite brašnom. Pecite na 180°C oko 12 minuta.
Kuvajte šećer i vodu na laganoj temepraturi. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte ušpinovani šećer.
Umutite čvrst šne. Sipajte preko kore i poravnajte. Stavite u rernu na 3-4 minute, pa ohladite.