Autor: Informer.rs

11.08.2023.

16:50

Foto: Shuterstock

Magazin

Isprobajte domaću šampitu! Bolja je nego u poslastičarnici

Naučite da napravite jedan od najpopularnijih kolača, čija je osnova mekani biskvit, a fil je krem od belanaca umućen sa šećerom.

Ako želite da poboljšate ukus šampite prelijte je čokoladnom glazurom ili pospite kakaom. 

Sastojci:

Za koru:

8 žumanaca 
8 kašika šećera
8 kašika ulja
8 kašika mleka
8 kašika brašna
1/4 kesice praška za pecivo

Za fil:

12 belanaca
prstohvat soli
10 kašika šećera
500 g šećera
200 ml vode

Informer

Priprema:

Žumanca umututie sa šećerom.

Zatim dodajte mleko i ulje, pa opet sjedinite mikserom. 

Sipajte brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite. Sipajte u pleh obložen pek papirom ili ga nauljite i pospite brašnom.  Pecite na 180°C oko 12 minuta. 

Kuvajte šećer i vodu na laganoj temepraturi. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte ušpinovani šećer.

Umutite čvrst šne. Sipajte preko kore i poravnajte. Stavite u rernu na 3-4 minute, pa ohladite.