17.08.2023.

10:40

Foto: Youtube Printscreen/Backyard Chef

Magazin

Pasulj sa kobasicama! Preukusno jelo, koje se takoreći samo sprema (VIDEO)

Ukoliko volite da pojedete kvalitetno, domaće, kuvano jelo, a ne volite da pritom budete "vezani" za šporet, ovaj recept za pasulj sa kobasicama je pravi izbor za vas.

Potrebno:

Kobasice po izboru

2 luka iseckana na kockice

400 g seckanog paradajza

400 g pasulja po izboru

2 čena belog luka, zgnječena

1 kašičica sušenog timijana

1 kašičica sušenog origana

pola kašike paprike

400 ml goveđe supe od kostiju

2 kašike paradajz pirea

pola šolje vode

1 kašika šećera

2 lovorova lista

Sol i biber po ukusu

Priprema:

Kobasice malo propržiti. U šerpu staviti iseckan luk da se prži na ulju, pa dodati timijan i origano i promešati. Potom dodati papriku, paradajz pire, pola šolje vode i ostaviti da se krčka malo, pa dodati šećer. Potom dodati pasulj, paradajz (možete po želji i šargarepu), goveđu supu, lovorov list, so, biber, pa ubacite i kobasice. Ostavite da se krčka oko 5 sati na srednjoj temperaturi. I to je to.

Napomena: Ukoliko želite da vam pasulj bude čorbastiji, samo dodajte više vode. 

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta.