Magazin
Rižoto sa paprikom! Najlakše, a najukusnije jelo za sve ljubitelje pirinča
Ukoliko ste ljubitelj pirinča, ovaj sjajni rižoto sa paprikom ćete sigurno obožavati.
SASTOJCI:
maslinovo ulje
glavica crnog luka
čen belog luka
šolja pirinča dugog zrna
dve kašike paradajz pirea
litar i po bistre pileće supe
tri paprike babure
malo majčine dušice
pola šolje parmezana
komadić maslaca
so, biber
PRIPREMA:
Ulje zagrejati u većem tiganju na umerenoj temperaturi, pa kratko propržiti iseckan crni luk i papriku isečenu na kockice. Dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Potom ubaciti pirinač, pržiti uz mešanje dva minuta, pa dodati paradajz pire i zaliti s malo supe. Mešati dok ne ispari višak tečnosti, pa opet dodati supu. Postupak ponavljati dok pirinač ne omekša i dok ne upije svu tečnost. Zatim umešati maslac, parmezan, so, biber i majčinu dušicu, promešati i odmah poslužiti.