Autor: Informer.rs

18.08.2023.

10:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Isprobajte belgijske vafle! Neodoljive i ukusne

Ukusna, meka poslastica ima veoma dugu tradiciju, staru nekoliko vekova. Ono što karakteriše belgijske vafle je način pečenja. Peku se u posebnim kalupima, u aparatu za vafle. 

Sastojci:

2 šolje brašna
2 komada jaja

1 kašika praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

1/2 šolje jogurta

1 šolja mleka

1/2 kašičice soli

1/4 šolje šećera

1/4 šolje maslaca

Informer

Koristi se šolja od 250ml

Prvo se promešaju suvi sastojci: brašno, šećer, so, prašak za pecivo i soda bikarbona.

U drugoj posudi se pomešaju mokri sastojci: umutite jaja viljuškom, dodajte mleko i jogurt.

U posudi se pomešaju suvi i mokri sastojci. Na kraju se doda otopljen i prohlađen maslac (oko sedam kašika).

Testo ostavimo 15 minuta da odmori dok pripremimo i ugrejemo aparat za vafle (galete).

Sipamo po jednu kutlaču smese u svaki kalup i pečemo oko 5-6 minuta (zavisi od aparata).

Vafle možete služiti na razne načine. Jedan od predloga je da ih pospete prah šećerom i da iseckate sezonsko voće. Takođe se mogu služiti sa medom, javorovim sirupom, pekmezom, čokoladom, raznim svežim voćem ili voćnim namazima.