Magazin
Isprobajte belgijske vafle! Neodoljive i ukusne
Ukusna, meka poslastica ima veoma dugu tradiciju, staru nekoliko vekova. Ono što karakteriše belgijske vafle je način pečenja. Peku se u posebnim kalupima, u aparatu za vafle.
Sastojci:
2 šolje brašna
2 komada jaja
1 kašika praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1/2 šolje jogurta
1 šolja mleka
1/2 kašičice soli
1/4 šolje šećera
1/4 šolje maslaca
Koristi se šolja od 250ml
Prvo se promešaju suvi sastojci: brašno, šećer, so, prašak za pecivo i soda bikarbona.
U drugoj posudi se pomešaju mokri sastojci: umutite jaja viljuškom, dodajte mleko i jogurt.
U posudi se pomešaju suvi i mokri sastojci. Na kraju se doda otopljen i prohlađen maslac (oko sedam kašika).
Testo ostavimo 15 minuta da odmori dok pripremimo i ugrejemo aparat za vafle (galete).
Sipamo po jednu kutlaču smese u svaki kalup i pečemo oko 5-6 minuta (zavisi od aparata).
Vafle možete služiti na razne načine. Jedan od predloga je da ih pospete prah šećerom i da iseckate sezonsko voće. Takođe se mogu služiti sa medom, javorovim sirupom, pekmezom, čokoladom, raznim svežim voćem ili voćnim namazima.