Magazin
Napravite tortu beli anđeo! Proverite zašto je najomiljenija na Balkanu
Torta "Beli anđeo" se pravi lako i brzo. Dodaje joj se voće, pa ima finu osvežavajuću notu. Mogu je napraviti i početnici u kuhinji i obradovati i ukućane i goste.
Sastojci:
1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
1 l mleka
150 g kristal šećera
200 g šećera u prahu
3 pudinga od vanile
200 g bele čokolade
250g putera ili margarina
300 g krem šlaga
200 ml kisele vode
300 g kisele pavlake
Priprema:
Od jedne litre mleka odspite 1 šolju, pa u njoj razmutite sva tri pudinga.
U preostalo mleko dodajte kristal šećer i stavite da se kuva.
Kad mleko prostruji dodajte razmućeni puding, pa kuvajte uz stalno mešanje dok se puding ne zgusne.
U vruć puding narendajte belu čokoladu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Sa šećerom u prahu umutite omekšali puter ili margarin, a šlag umutite sa kiselom vodom.
U ohlađeni puding dodajte umućeni puter, odnosno margarin, potom šlag i na kraju kiselu pavlaku.
Sve dobro promešajte da se sjedini u fini krem, pa filujte rozen korice.
Slažite naizmenično dok ne utrošite materijal.
Preostalu belu čokoladu narendati preko kolača.
Ukrasite sa voćem po želji.
Ostavite "Belog anđela" preko noći u frižideru i uživajte.