Autor: Informer.rs

25.08.2023.

11:27

Foto: Printscreen You Tube Lecker mit Sophie Mayer

Magazin

Napravite tortu beli anđeo! Proverite zašto je najomiljenija na Balkanu

Torta "Beli anđeo" se pravi lako i brzo. Dodaje joj se voće, pa ima finu osvežavajuću notu. Mogu je napraviti i početnici u kuhinji i obradovati i ukućane i goste.

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu

1 l mleka

150 g kristal šećera

200 g šećera u prahu

3 pudinga od vanile

200 g bele čokolade

250g putera ili margarina

300 g krem šlaga

200 ml kisele vode

300 g kisele pavlake

Informer

Priprema:

Od jedne litre mleka odspite 1 šolju, pa u njoj razmutite sva tri pudinga.

U preostalo mleko dodajte kristal šećer i stavite da se kuva.

Kad mleko prostruji dodajte razmućeni puding, pa kuvajte uz stalno mešanje dok se puding ne zgusne.

U vruć puding narendajte belu čokoladu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Sa šećerom u prahu umutite omekšali puter ili margarin, a šlag umutite sa kiselom vodom.

U ohlađeni puding dodajte umućeni puter, odnosno margarin, potom šlag i na kraju kiselu pavlaku.

Sve dobro promešajte da se sjedini u fini krem, pa filujte rozen korice.

Slažite naizmenično dok ne utrošite materijal.

Preostalu belu čokoladu narendati preko kolača.

Ukrasite sa voćem po želji.

Ostavite "Belog anđela" preko noći u frižideru i uživajte.