Magazin
Čokoladno savršenstvo s jagodama! Ako želite da impresionirate, ovo je vaš kec u rukavu (VIDEO)
Ukoliko želite da napravite kolač koji obara s nogu, a jednostavno se pravi, ovo čokoladno savršenstvo sa jagodama je upravo to.
Potrebno:
1 pakovanje mlevenog keksa
1 kašika kakaoa
100 g kikiriki putera
300 g jagoda
Za krem:
300 g poluslatke čokolade (da nema visok procenat kakaoa, kako ne bi bilo previše gorko)
400 ml kokosovog mleka
Priprema:
Pomešati keks, kakao i kikiriki puter, pa staviti da se peče, na 180 stepeni, tokom 10 minuta.
Potom napraviti krem od istopljene čokolade i kokosovog mleka.
Na ispečeni kolač poređati jagode (presečene na pola), pa preliti kremom i ostaviti u frižideru da se stvrdne.
Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta.