Foto: Shutterstock
Magazin
Večera gotova za 15 minuta! Pasta sa pečurkama Džejmi Olivera
Sastojci:
150 g testenine
2 čena belog luka
250 g pečuraka (šampinjona, vrganja…)
25 g parmezana
2 kašike pavlake
pola kašike maslinovog ulja
Informer
Priprema:
Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kutije. Procedite, ali sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuvala. U međuvremenu, sitno iseckajte dva čena belog luka.
U dublji tiganj sipajte pola kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk, kratko prodinstajte (minut), dodajte i iseckane pečurke. Posolite i pobiberite po ukusu, i dinstajte osam minuta, mešajući povremeno. Dodajte skuvanu testeninu i polovinu vode od kuvanja koju ste sačuvali.
Izrendajte parmezan, dodajte u tiganj, umešajte pavlaku i prodinstajte još minut, dva, da se sve lepo sjedini. Ako je potrebno, dospite još malo vode u kojoj se kuvala testenina.
Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.
Prijatno!