29.08.2023.

19:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Večera gotova za 15 minuta! Pasta sa pečurkama Džejmi Olivera

Sastojci:

150 g testenine

2 čena belog luka

250 g pečuraka (šampinjona, vrganja…)

25 g parmezana

2 kašike pavlake

pola kašike maslinovog ulja

Informer

Glavna zvezda ove paste su pečurke

Priprema:

Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kutije. Procedite, ali sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuvala. U međuvremenu, sitno iseckajte dva čena belog luka.

U dublji tiganj sipajte pola kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk, kratko prodinstajte (minut), dodajte i iseckane pečurke. Posolite i pobiberite po ukusu, i dinstajte osam minuta, mešajući povremeno. Dodajte skuvanu testeninu i polovinu vode od kuvanja koju ste sačuvali.

Izrendajte parmezan, dodajte u tiganj, umešajte pavlaku i prodinstajte još minut, dva, da se sve lepo sjedini. Ako je potrebno, dospite još malo vode u kojoj se kuvala testenina.

Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.

Prijatno!