Magazin
Ovu tortu sa razlogom nazivaju kraljicom među tortama!
Grčka torta je jedinstvena poslastica koju svakako treba isprobati.
Priprema:
Rernu uključite na 170 stepeni Celzijusa da se greje.
Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutite sa šećerom penasto. U umućen šam dodajte 7 kašika plazma keksa i 7 kašika mlevenih oraha.
Sipajte u pleh i pecite. Ispečenu koru ostavite sa strane. Tako napravite još dve kore. Ukupno treba da bude 3 korice za tortu.
Umutite prvi fil, tako što ćete umutiti žumanca i šećer, a onda i brašno. U zagrejanom, ključalo mleko dodajte umućena žumanca i kuvajte ih kao puding.
Dok se žuti fil hladi, vi umutite margarin, zatim mu dodajte šećer i onda ovaj prvi žuti fil. U tako sjedinjen fil dodajte keks, orahe i crnu i belu čokoladu.
Sa dobijenim filom, filujte tortu. Premažite je ostatkom fila i dekorišite po želji.