Autor: Informer.rs

02.09.2023.

19:00

Foto: printscreen youtbe Dimitra's Dishes

Magazin

Ovu tortu sa razlogom nazivaju kraljicom među tortama!

Grčka torta je jedinstvena poslastica koju svakako treba isprobati.

Informer

Priprema:

Rernu uključite na 170 stepeni Celzijusa da se greje.

Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutite sa šećerom penasto. U umućen šam dodajte 7 kašika plazma keksa i 7 kašika mlevenih oraha.

Sipajte u pleh i pecite. Ispečenu koru ostavite sa strane. Tako napravite još dve kore. Ukupno treba da bude 3 korice za tortu.

Umutite prvi fil, tako što ćete umutiti žumanca i šećer, a onda i brašno. U zagrejanom, ključalo mleko dodajte umućena žumanca i kuvajte ih kao puding.

Dok se žuti fil hladi, vi umutite margarin, zatim mu dodajte šećer i onda ovaj prvi žuti fil. U tako sjedinjen fil dodajte keks, orahe i crnu i belu čokoladu.

Sa dobijenim filom, filujte tortu. Premažite je ostatkom fila i dekorišite po želji.