09.09.2023.

18:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Punjeni patlidžani: Preukusan ručak, gotov za samo 30 minuta

Čak i da niste ljubitelji patlidžana, spremljen baš na ovaj način će vas sigurno oduševiti:

Sastojci:

3-4 manja patlidžana

kašika maslinovog ulja

200 g mlevenog mesa

1 manji luk

2 čena belog luka

200 ml pasiranog paradajza

so, biber

150 g rendanog sira

60 g rendanog parmezana

seckani peršun

Priprema:

Patlidžane operite, odstranite peteljku, pa ih prepolovite. Izdubite im sredinu ostavljajući ivicu oko 1 cm. Izdubljene polutke stavite u podmazan pleh, pa ih lagano premažite uljem iznutra i spolja. Pecite ih na 200 stepeni 10 do 15 minuta.

Za nadev na ulju izdinstajte meso, dodajte naseckani luk, usitnjeni beli luk i dinstajte samo dok zamiriše. Smesi dodajte naseckan izdubljeni deo patlidžana, pa dinstajte uz mešanje, još pet do osam minuta. Dodajte paradajz, so, biber i kuvajte dok tečnost ne ispari uz povremeno mešanje. Gotovim nadevom punite polutke patlidžana. Pomešajte rendani sir i parmezan i ovom smesom obilno pospite nadevene polutke patlidžana. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 20 minuta, dok se sve zapeče i sir porumeni. Pospite seckanim peršunom i služite uz sezonsku salatu.