Foto: Shutterstock
Magazin
Punjeni patlidžani: Preukusan ručak, gotov za samo 30 minuta
Čak i da niste ljubitelji patlidžana, spremljen baš na ovaj način će vas sigurno oduševiti:
Sastojci:
3-4 manja patlidžana
kašika maslinovog ulja
200 g mlevenog mesa
1 manji luk
2 čena belog luka
200 ml pasiranog paradajza
so, biber
150 g rendanog sira
60 g rendanog parmezana
seckani peršun
Priprema:
Patlidžane operite, odstranite peteljku, pa ih prepolovite. Izdubite im sredinu ostavljajući ivicu oko 1 cm. Izdubljene polutke stavite u podmazan pleh, pa ih lagano premažite uljem iznutra i spolja. Pecite ih na 200 stepeni 10 do 15 minuta.
Za nadev na ulju izdinstajte meso, dodajte naseckani luk, usitnjeni beli luk i dinstajte samo dok zamiriše. Smesi dodajte naseckan izdubljeni deo patlidžana, pa dinstajte uz mešanje, još pet do osam minuta. Dodajte paradajz, so, biber i kuvajte dok tečnost ne ispari uz povremeno mešanje. Gotovim nadevom punite polutke patlidžana. Pomešajte rendani sir i parmezan i ovom smesom obilno pospite nadevene polutke patlidžana. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 20 minuta, dok se sve zapeče i sir porumeni. Pospite seckanim peršunom i služite uz sezonsku salatu.