Magazin
Pečena pekorino piletina! Ekspres ručak koji ne traži mnogo vremena i posla
Sastojci:
pet kriški tost hleba
pola šolje izrendanog pekorino sira
dve kašike maslaca
četiri pileća filea (ili krilca, bataka...)
kašika maslinovog ulja
so, biber, začini
Priprema:
Rernu zagrejati na 220 stepeni. U blender staviti izlomljeni tost hleb, pa dobro izmiksati. Mrvice hleba zatim pomešati sa pekorino sirom, maslacem, prstohvatom soli i biberom, pa miksati još tridesetak sekundi.
Piletinu oprati i prosušiti, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Posoliti i pobiberiti, pa je dobro natrljati smesom od pekorina i hlebnih mrvica. Prekriti folijom i peći u rerni oko 15-20 minuta. Skloniti foliju i peći još pet minuta. Poslužiti dok je toplo.
Prijatno!