11.09.2023.

15:40

Foto: Freepik.com

Magazin

Pečena pekorino piletina! Ekspres ručak koji ne traži mnogo vremena i posla

Sastojci:

pet kriški tost hleba
pola šolje izrendanog pekorino sira
dve kašike maslaca
četiri pileća filea (ili krilca, bataka...)
kašika maslinovog ulja
so, biber, začini

Informer

Pekorino sir daje piletini poseban ukus

Priprema: 

Rernu zagrejati na 220 stepeni. U blender staviti izlomljeni tost hleb, pa dobro izmiksati. Mrvice hleba zatim pomešati sa pekorino sirom, maslacem, prstohvatom soli i biberom, pa miksati još tridesetak sekundi.

Piletinu oprati i prosušiti, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Posoliti i pobiberiti, pa je dobro natrljati smesom od pekorina i hlebnih mrvica. Prekriti folijom i peći u rerni oko 15-20 minuta. Skloniti foliju i peći još pet minuta. Poslužiti dok je toplo.

Prijatno!