Magazin
Čizkejk palačinke sa jagodama; dva deserta u jednom pružaju nezaboravan doživljaj
Najpopularnije poslastice su svakako čizkejk, i američke palačinke. Mekani deserti koji se tope u ustima su svačiji prvi izbor, a ako ne možete da se odlučite, predlažemo da isprobate recept poznatog kuvara Spensera Votsa.
On je na svom Jutjub kanalu otkrio kako da napravite čizkejkn palačinke sa jagodama i da tako dve poslastice spojite u jednu.
Mekane i slasne palačinke premažite neodoljivim čizekek filiom i poređajte jagode preko.
Sastojci:
1/2 šolje krem sira
1/4 šolje slatke pavlake
1/4 šolje šećera u prahu
1/2 limuna
1/2 kašičice ekstrakta vanile
300 g jagoda
50 g šećera
Za palačinke:
2 šolje brašna
3 kašike šećera
3,5 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
625 ml mleka
6 kašika istopljenog putera
2 jajeta
2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte krem sir, šećer u prahu, rendanu koru limuna i vanilu.
Dobro sjedinite mikserom i stavite u frižider dok napravite palačinke.
Jagode iseckajte i pospite šećerom i ostavite sa strane.
Zatim u drugoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
Lepo promešajte, pa sipajte mleko i istopljeni puter, kao i jaje koje ste prethodno umutili.
Sjedinite, ali ne brinite ako vam ostanu male grudvice, tako i treba.
Ispržite američke palačinke.
Premažite palačinku čizkejk filom, pa poređajte jagode.
Preklopite drugom palačinkom, opet premažite čizkejk filom i poređajte jagode, pa stavite treću palačinku.
Premažite čizkejk filom i poređajte jagode.