Autor: Informer.rs

15.09.2023.

13:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Napravite kremastu karbonaru po originalnom italijanskom receptu!

Italijanska kuhinja jedna je od omiljenih kod nas. Veoma je popularna čuvena karbonara, a ono u čemu mnoge domaćice greše jeste da u ovaj recept dodaju pavlaku da bila kremastija, kao i beli luk.

Po originalnom receptu ova dva sastojka se ne stavljaju, a evo kako da napravite kremastu karbonaru po izvornom italijanskom receptu. 

Sastojci:

100 g pančete
2 žumanca
50 g parmezana
200 g paste po izboru
so, biber
peršun
maslinovo ulje

Informer

Priprema:

U vodu u koju ste dodali malo soli stavite pastu da se kuva.

Za to vreme umutite žumanca, malo soli i bibera, potom i parmezan i sve umutite viljuškom.

U smesu ubacite i malo seckanog peršuna i ostavite sa strane.

U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i kada se zagreje ubacite slaninicu isečenu na listiće i pržite uz konstantno mešanje.

Pre nego što slanina postane skroz hrskava procedite testeninu. Dodajte je u tiganj u kom je slaninica, pa potom dodajte smesu od žumanaca i parmezana.

Važno je da špagete ne ostanu dugo u tiganju, jer će žumanca početi da se kuvaju, zbog čega rizikujete da jelo postane gumasto umesto kremasto. 

Još jednom promešajte da se sastojci sjedine, pa iz tiganja preručite u činiju i pospite drugom polovinom iseckanog peršuna.