Magazin
Napravite kremastu karbonaru po originalnom italijanskom receptu!
Italijanska kuhinja jedna je od omiljenih kod nas. Veoma je popularna čuvena karbonara, a ono u čemu mnoge domaćice greše jeste da u ovaj recept dodaju pavlaku da bila kremastija, kao i beli luk.
Po originalnom receptu ova dva sastojka se ne stavljaju, a evo kako da napravite kremastu karbonaru po izvornom italijanskom receptu.
Sastojci:
100 g pančete
2 žumanca
50 g parmezana
200 g paste po izboru
so, biber
peršun
maslinovo ulje
Priprema:
U vodu u koju ste dodali malo soli stavite pastu da se kuva.
Za to vreme umutite žumanca, malo soli i bibera, potom i parmezan i sve umutite viljuškom.
U smesu ubacite i malo seckanog peršuna i ostavite sa strane.
U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i kada se zagreje ubacite slaninicu isečenu na listiće i pržite uz konstantno mešanje.
Pre nego što slanina postane skroz hrskava procedite testeninu. Dodajte je u tiganj u kom je slaninica, pa potom dodajte smesu od žumanaca i parmezana.
Važno je da špagete ne ostanu dugo u tiganju, jer će žumanca početi da se kuvaju, zbog čega rizikujete da jelo postane gumasto umesto kremasto.
Još jednom promešajte da se sastojci sjedine, pa iz tiganja preručite u činiju i pospite drugom polovinom iseckanog peršuna.