Magazin
Pileći paprikaš sa crnim pasuljem! Idealan obrok za gladne ukućane
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
400 g krompira
200 g paradajza
200 g paprike
200 g šargarepe
100 g crnog luka
dva čena belog luka
konzerva crnog pasulja
250 ml bistre pileće supe
200 ml belog vina
dve kašike ulja
ruzmarin
so, biber
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckati. Šargarepu iseći na kolutove, paradajz na kriške, a krompir i papriku na kocke. U većoj šerpi na malo zagrejanog ulja propržiti crni i beli luk, pa dodati meso isečeno na kocke. Dinstati dok piletina ne promeni boju, pa dodati šargarepu i krompir. Naliti vinom i pilećom supom, pa ubaciti oceđen pasulj. Začiniti lovorom i ruzmarinom, te dinstati još desetak minuta. Smesu preručiti u vatrostalnu činiju, pa zapeći pola sata u rerni na 180 stepeni.
Prijatno!