20.09.2023.

16:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Pileći paprikaš sa crnim pasuljem! Idealan obrok za gladne ukućane

Sastojci: 

500 g pilećeg belog mesa
400 g krompira
200 g paradajza
200 g paprike
200 g šargarepe
100 g crnog luka
dva čena belog luka
konzerva crnog pasulja
250 ml bistre pileće supe
200 ml belog vina
dve kašike ulja
ruzmarin
so, biber

Informer

Ako želite gušći paprikaš stavite manje supe i vina

Priprema: 

Crni i beli luk sitno iseckati. Šargarepu iseći na kolutove, paradajz na kriške, a krompir i papriku na kocke. U većoj šerpi na malo zagrejanog ulja propržiti crni i beli luk, pa dodati meso isečeno na kocke. Dinstati dok piletina ne promeni boju, pa dodati šargarepu i krompir. Naliti vinom i pilećom supom, pa ubaciti oceđen pasulj. Začiniti lovorom i ruzmarinom, te dinstati još desetak minuta. Smesu preručiti u vatrostalnu činiju, pa zapeći pola sata u rerni na 180 stepeni.

Prijatno!