26.09.2023.

17:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Čorba sa bundevom i kokosom! Miris i ukus koji će vas oboriti s nogu

Sastojci: 

1,5 kg bundeve
četiri kašike ulja
glavica crnog luka
kašika mlevenog đumbira
malo matičnjaka
tri kašike kari paste
400 ml kokosovog mleka
850 ml bistre supe
sok od limuna
čili papričica
so, biber

Informer

Iskoristite sezonu bundeva

Priprema: 

Bundevu očistiti i iseći na komade, staviti u pleh, preliti sa tri kašike ulja, začiniti, pa peći u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. U većoj šerpi zagrejati preostalo ulje, pa pet minuta pržiti iseckan crni luk, matičnjak i đumbir. Dodati kari pastu i mešati još minut. Potom ubaciti pečenu bundevu, kokosovo mleko i supu. Krčkati desetak minuta, pa skloniti s vatre i izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom. Vratiti na vatru, dodati sveže ceđeni sok, začiniti i poslužiti.

Prijatno!