Magazin
Engleski kolač sa suvim voćem! Poslastica koja osvaja na prvi zalogaj
Sastojci:
150 g suvog grožđa
100 g suvih šljiva
150 g suvih ribizli (ili brusnica)
40 ml ruma
jabuka
100 g kandirane kore limuna i pomorandže
60 g mekog maslaca
75 g prezli
75 g brašna
75 g mlevenih lešnika
50 g smeđeg šećera
tri jajeta
mleveni karanfilić
pola kašičice cimeta
Priprema:
Grožđe i ribizle kratko blanširati, pa ocediti, pomešati sa iseckanim šljivama i preliti rumom. Dodati izrendane jabuke, kore limuna i pomorandže, maslac, prezle, brašno i lešnike. Zatim ubaciti jaja, cimet i mleveni karanfilić, pa zamesiti testo. Staviti u kalup za kuglof, pa kalup staviti u veći pleh napunjen vodom. Peći u rerni na 150 stepeni oko tri sata.
Prijatno!