Magazin
Domaći puding sa vanilom! Najbolji su jednostavni slatkiši
Sastojci:
trećina šolje šećera
dve kašike kukuruznog skroba
na vrh noža soli
šolja i po mleka
pola šolje slatke pavlake
dva žumanceta
dve kašike maslaca
dve kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
U šerpi pomešati šećer, skrob i mrvicu soli. Pomešati mleko i slatku pavlaku, pa sipati u šerpu. Mešati na tihoj vatri dok se šećer ne otopi, vodeći računa da smesa ne proključa. Kad počne malo da se zgušnjava, polovinu smese sipati u zdelu sa žumancima, promešati, pa vratiti sve u šerpu. Staviti na ringlu i kuvati uz mešanje još minut-dva. Skloniti sa vatre, dodati maslac i vanilu, sipati u adekvatnu modlu i ostaviti da se ohladi i stegne. Prevrnuti na tacnu, te poslužiti sa voćem po izboru.
Uživajte!