15.10.2023.

17:00

Foto: Instagram/ashpaziy_khalagh

Magazin

Sarma iz rerne je specijalitet nad specijalitetima! Ukus će vas ostaviti bez teksta (VIDEO)

Iako smo navikli na tradicionalno pravljenje sarme, sa kiselim kupusom, koje se najčešće kuva u zimskom periodu, ljubitelje ovog jela će drugačija verzija posebno obradovati, jer je možete pripremati preko cele godine.

Potrebno:

veća glavica kupusa

beli luk, 4-5 čena

crni luk

paprika

peršun

pirinač, 1 šolja

paradajz pire

mlevena paprika

mleveno meso 300g

so, biber, ulje

Priprema:

Izvadite "srce" kupusa i stavite ga da se kuva. Iseckajte beli i crni luk, peršun, kao i papriku. Pomešajte sa mlevenim mesom, dodajte kuvani pirinač, paradajz pire, mlevenu papriku i ulje, paradajz pire i začine, kao i malo ulja. Uvijajte u duguljaste sarmice, pa ređajte u podmazanu, okruglu tepsiju. Prelijte paradajz sokom, pa pecite u zagrejanoj rerni, na 190 C, 50 minuta.