15.10.2023.

19:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Baklava u sirupu od pomorandže! Neodoljivi desert za svačiji ukus

Sastojci: 

200 g šećera
250 g kisele pavlake
200 ml ulja
četiri jajeta
dva vanilin-šećera
izrendana kora pomorandže
450 g kora za baklavu

Informer

Kraljica ovog recepta je pomorandža

Za sirup:

500 g šećera
300 ml soka od pomorandže
300 ml vode
kora pomorandže

Priprema: 

U šerpu sipati vodu, šećer, sok i izrendanu koru pomorandže, pa kuvati na srednjoj temperaturi. Kad proključa, kuvati još sedam minuta. Procediti i ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti jaja, šećer i vanilin-šećer, pa dodati pavlaku, ulje i izrendanu koru pomorandže. U adekvatnoj tepsiji ređati red kora, red dobijenog fila dok se ne potroši materijal, pa iseći na kocke. Peći u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kolač preliti sirupom dok je još vruć. Pre služenja dobro ohladiti.

Uživajte!