Autor: Informer.rs

19.10.2023.

16:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Vreme je za kiseli kupus! Nabavite bure i napravite ga po proverenom, starinskom receptu

Kiseli kupus je svojevrsna poslastica u bilo kom obliku! Zato smo izdvojili proveren recept naših starih za čuveni ribanac.

Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.

Informer

Priprema:

Očistite glavice kupusa od spoljašnjih listova i korena, a zatim ih itendajte ili sitno iseckajte.

Dobro operite bure i u njega stavite jedan sloj kupusa, malo ga posoliti pa nabijati rukama ili čunjevima dok dok kupus ne zapeni. Ponavljajte ove korake sve dok ne potrošite kupus.

Potom ga prekriti čistom krpom, naneti plastični obruč pa odgore staviti teži kamen uvijen u čistu kesu.

Poklopiti ga i ostaviti na toplom dok se ne ukiseli. Kada tečnost postane kisela, postupak je gotov.