Magazin
Rolovana piletina sa domaćim paradajz sosom! Raspametićete se sa svakim zalogajem (VIDEO)
Ukoliko ste ljubitelji piletine, ove rolnice će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
Pileća prsa - 3-4 kom.
Parmezan - 100 g
Kopar - 50 g
Maslac - 100 g
Čeri paradajz - 5-7 kom.
Bosiljak - 1 grančica
Beli luk - 1 čen
Maslinovo ulje - 30 ml
Slatka paprika - pola kom.
Hlebne mrvice - 50 g
Jaje - 1 kom.
So, biber - po ukusu
Priprema:
Pileća prsa isecite na 2 dela, posolite, pobiberite i dobro umuljajte. Na komade piletine stavite parče putera i pažljivo ga razmažite po celoj površini. Na pileća prsa stavite mešavinu pola sira i kopra. Uvijajte rolnice, pa ih umočite u jaje i prezle sa sirom.
Stavite u rernu na 200 stepeni, 40-50 minuta.
Sos:
Na maslinovom ulju propržite beli luk i paradajz. Dodajte bosiljak, so i biber. Sve sastojke dobro umutite blenderom.
Poslužite rolnice sa sosom!