01.11.2023.

19:30

Foto: Freepik.com

Magazin

Ćurosi sa sosom od kafe i čokolade! Fantastičan španski desert

Informer

Sa kafom i uz kafu

Još potrebno:

100 g kristal šećera
kašičica cimeta

Priprema: 

U šerpi zagrejati vodu do ključanja, smanjiti vatru, pa umešati šećer, maslac, so i rendanu koru limuna. Kad se maslac otopi, skloniti sa vatre i dodati brašno i mešati dva-tri minuta. Potom dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Smesu prebaciti u poslastičarsku kesu. U dubljem tiganju zagrejati ulje, pa istiskivati ćurose željene veličine i pržiti dok ne dobiju zlatnu boju. Vaditi na papir da se ocede od viška ulja, pa ih uvaljati u mešavinu šećera i cimeta. Slatku pavlaku zagrejati sa kafom, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Poslužiti uz ćurose.

Uživajte!