07.11.2023.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Kolačići sa bundevom i čokoladom! Da kuća zamiriše na jesen

Informer

 

Napomena: Za ove kolačiće trebaće vam pire od bundeve koji lako i jednostavno dobijate tako što ispečete bundevu u rerni (zajedno sa korom, isečenu na kriške, na 200 stepeni oko 40 min. odnosno dok ne omekša) i potom je samo izmiksate štapnim mikserom u pire.

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte sve suve sastojke: brašno, soda bikarbonu, prašak za pecivo, so, cimet, muskatni oraščić i đumbir. U drugoj posudi penasto izmiksajte puter sa obe vrste šećera. Dodajte jaje, aromu vanile, kao i pire od bundeve i sjedinite mikserom. Na kraju dodajte mešavinu suvih sastojaka i dobro sjedinite mikserom, piše Mysticcakes. Dodajte i čokoladu i kašikom izmešajte.

Pripremite dva velika pleha i obložite ih pek papirom. Kašikom za sladoled vadite hrpice testa i stavljajte na pleh, obavezno ostavljajući dovoljno mesta među kolačićima jer će se tokom pečenja raširiti i blago spljoštiti. Ako nemate kašiku za sladoled, možete i uz pomoć dve kašičice. Kolačiće stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 15 minuta.

Uživajte!