09.11.2023.

08:50

Foto: Facebook/The Pun Guys

Magazin

Ovakve lazanje još niste jeli! Slasne i ukusne, a prave se nikad lakše (VIDEO)

Mnogi ljubitelji lazanja, ukoliko prave ovo jelo, najčešće to rade na tradicionalniji način, ređajući testo u četvrtastu tepsiju. 

Međutim, postoji drugi, lakši način, koji će vam se sigurno dopasti.

U okruglu činiju poređajte testo za lazanje. Potom stavite parmezan, pa mleveno meso sa paradajz sosom, pa "zatvorite" testom. Sledeći sloj jeste mešavina krem sira, bosiljka, jednog jajeta i parmezana. Zatim ponovo "zatvorite" testom i sipajte parmezan i ostatak mesa. Preostaje vam samo da "zatvorite" i ostatak testa i stavite da se peče 45 minuta, dok ćete s druge strane napraviti bešamel sos.

Bešamel sos:

Dve kafene kašičice putera, dve kafene kašičice brašna izmešati u zagrejanoj šerpici, pa dodati šolju i po mleka, malo soli, bibera i dok vri, dodati parmezan.

Kada se lazanje zgotove, izvadite ih iz rerne i prelijte bešamel sosom. 

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta.