Autor: Informer.rs

23.11.2023.

17:20

Foto: Printscreen You Tube

Magazin

Napravite preukusno medeno srce! Posni kolač koji se topi u ustima

Meko, sočno i vazdušasto Medeno srce se lako pravi. Obradujte ukućane ili goste ovom poslasticom za koju vam nije potrebno mnogo truda.

Mera za sve sastojke je šolja od 200 ml.

Informer

Priprema:

Pomešati brašno, šećer, cimet i kakao

Posebno pomešati kiselu vodu i pekmez. Mešati dok se ne rastopi.

Dodati u to sodu bikarbonu. Promešati.

Sve to pomešati sa suvim sastojcima.

Smesu istresti u pleh veličine 33x23 cm. (Pleh obložiti ili pouljiti)

Masa treba da bude ređa, da se lako sipa u pleh.

Peći kolač u prehodno zagrejanoj rerni, na 200 C. Peći oko 15 minuta.

Izvaditi, premazati pekmezom.

Pekmez treba da bude mekan kako bi se lako mazao.(Ako nije, dodajte u pekmez nekoliko kašika vruće vode)

Preko pekmeza narendajte čokoladu.

Vratite kolač da se peče. Pecite još 15 minuta.

Pečen kolač izvadite iz rerne, Prelijte ga čokoladom koju ste rastopili sa uljem.

Ohladite kolač pre služenja.