30.11.2023.

18:40

Foto: Printscreen You Tube

Magazin

Poslastica gotova za 5 minuta - ne peče se i ne sadrži brašno (VIDEO)

Priprema:

U činiji izmrvite 200 g keksa, za finije rezultate možete koristiti i štapni mikser. Zatim izgnječiti 100 g orašastih plodova koje ćete izabrati po sopstvenom ukusu i dodati u mleveni keks i izmešati, zatim otopiti 80 g putera i sipati u smesu i sve zajedno izmešati da se sjedini. Uzmite okrugli kalup od otprilike 18 cm i ubacite dobijenu mešavinu keksa, oraha i putera i napravite podlogu za svoju tortu. Dobro pritisnite podlogu da bude što kompaktnija, pustite da pokrije strane kalupa, a ne samo dno.

U drugu činiju stavite 200 g mladog sira i 200 g čokoladnog krema i promešajte. Dobijenu smesu prelijte preko podloge od keksa. Zatim u posebnoj posudi pomešajte 200 ml pavlake i 50 g šećera u prahu. Pomešajte preostalih 200 g sira sa strane, pa sipajte mešavinu pavlake i šećera u prahu i sve dobro izmešajte. Prelijte ovu mešavinu preko prethodnog sloja čokolade.

Po želji ukrasite vrh torte čokoladnim kremom i orasima. Stavite tortu u frižider i izvadite je kada se potpuno ohladi. Rezultat će vas oduševiti.

Uživajte!